Predlogi za romantični bingo: Slovenski avtorji

 Letošnji romantični bingo je v znamenju slovenskih avtorjev. Tokrat s tabo delim nekaj knjig slovenskih avtorjev, ki so mi res ostale v spominu. Seveda lahko pogledaš še ostale knjige teh avtorjev.


1. Sabina Štrubelj

Mimo Sabininih knjig res ne morem. Seveda ste že spoznali njeno trilogijo : Hotel Lavanda in Siva dama? Če ne, je tukaj nekaj besed o Hotelu Lavanda. 

Valentina ima vse: popolnega moškega, lepo stanovanje in službo, v kateri uživa. V tednu dni pa se ji življenje sesuje kot hišica iz kart – kar naenkrat je samska, brezposelna in spet živi pri mami. Še dobro, da se je pred kratkim na njenih vratih pojavil smešni francoski odvetnik in jo skušal prepričati, da je od neznanca podedovala hotel v Provansi. Odloči se, da bo preverila, ali je kaj na tem, zato se s puntom odpelje v Francijo, največji pustolovščini svojega življenja naproti. Pa je pripravljena na vse, kar bo tam izvedela? (vir: sabina-strubelj.com)


2. Mateja Kobale

Mateja piše luštne kratke romantične zgodbe, ki te prav lepo pogrejejo.  JessicaOdpni mi okove in Prebujena v strasti so ene izmed teh. Jessica pa gre o:

Jessica je plesalka, spremljevalka iz Manhattna. Z globoko rano zlorabe, kar povzroča jezo do moških ter sram in gnus do svoje intime. Pot ji prekriža umirjen, čeden odvetnik Alex, ki je na nek način povezan z njeno preteklostjo. Z njegovo pomočjo prične spoznavati tisti del sebe, ki se ga dolgo ni želela dotakniti. Njen ognjevit temperament jo pelje čez razne izkušnje, situacije in nazadnje do točke, ko se odloči oditi in povsem preobraziti svoje življenje. Pot jo popelje v Brazilijo, sama ne ve zakaj. Tam sreča prelepo Mario, s katero se zaplete v kratko romantično zvezo, spozna življenje Drag Queen zvezd, dokler se nenadoma znova ne sesuje. Takrat končno prizna, da potrebuje pomoč. Zgodba je polna dogodivščin, vpogledov v nočno življenje New Yorka, v življenje spremljevalk bogatih vplivnežev, odnosov z moškimi, ženskami, predvsem pa je to pot, njena zgodba, ki jo je pripravljena deliti z vami. A ji bo uspelo skozi vse prepreke do srečnega življenja? Si bo končno odpustila? Je Alex moški njenega življenja ali se bo raje odločila za življenje z Mario? (vir: matejakobale.com)

3. Ana Hazler

Ana nas je razvajala s knjigo  Diši po ljubezni  

Roman Diši po ljubezni je zgodba o mladi ženski, ki se znajde sredi pomembnih življenjskih odločitev. V knjigi, ob branju katere potujemo po celotni Sloveniji, glavno junakinjo Mijo spremljamo pri iskanju njenega lastnega jaza, njene sreče in poslanstva, ki jo osrečuje in ki si ga je nevede izbrala že dolgo tega. Ob vseh dogodkih ne manjka tudi obilica ljubezenskih pripetljajev, ki jo preko spoznanja, da je za svojo srečo odgovorna sama, privedejo do tiste prave lahkotne in trdne ljubezni, po kateri hrepeni. (vir: anahazler.si)


4. Mojca Rudolf

Mojca piše odlične knjige za mladino in tudi za odrasle. Njena najodmevnejša je Solze, ki jih ni. Njene zgodbe s prvinami romance pa so ZmenkiPrelomno poletje in Šepet zgodb (zbirka kratkih zgodb, vsebuje tudi nekaj ljubezenskih). 

Knjiga za vse generacije. Tiste, ki ste zaljubljeni in tiste, ki se želite spomniti, kako je bilo biti zaljubljen v najstniških letih. Toda ZMENKI so tudi zmenki s slavnim pisateljem Ivanom Cankarjem na način, kakršnega si niste nikoli niti predstavljali. Si lahko zamislite, kako Cankar doživlja naš čas? Ali kako se glavni junak Simon znajde v preteklosti, v Cankarjevih časih? Zabavno, humorno in poučno. (vir: mojcarudolf.com)


5. Irene Begush

Zgodovinske romance Irene Begush so preprosto odlične.  Skrivnost v haremu- je prva v seriji. 

Preeti Midelton, lepa trmoglavka, ki odrašča v Bombaju, že v rani mladosti pritegne temni pogled lepega vojaka plemiškega rodu. Ko pa se ji želi Callum Cochrane približati, jo pred njegovimi očmi ugrabijo in odpeljejo v harem. Callumu jo uspe rešiti, toda za kakšno ceno? Sam pride iz boja iznakažen, lepotica pa izgubi spomin in ne ve, kaj vse je žrtvoval zanjo. (vir: galarna.com)


6. Lea Jerančič

Ima osem knjig, vse so mi bile všeč, najbolj sta me prevzeli Smrtonosna obsedenost (napeto) in Samo še spomin


7. Eva Kurnik

Eva je mlada pisateljica, ki pa je neverjetno zrela. To se odraža tudi na njenem pisanju. Prebrala sem njeni knjigi Njena pot in Toskanski spev, sledita pa njeni novi dve Zlato listje v snegu 1. del in 2. del: Iskanja. 

Družinsko-ljubezenska saga o ljubezni in odpuščanju sredi slikovite vasi Vojsko nad Idrijo. Odličen prikaz slovenske polpretekle zgodovine, šeg in običajev. Med globelmi in gorami v prekrasni naravi sredi podeželja se pred bralci razgrne nežna, večplastna, na trenutke zasanjana, a vendar zelo napeta pripoved človeške volje, odločitev in usode. Skozi družinsko kroniko spoznajo družino Šinkovec ali vsaj tiste, ki so ostali na očetovi domačiji. Ko eden od bratov v domačijo pripelje zaročenko iz Maribora, se odnosi v družini pričnejo krhati in zapletati. K temu dodajmo še sosedovo dekle; tako dobimo štirikotnik z nepredvidljivimi zapleti in neslutenim razpletom. Dobrih dvajset let kasneje so nekateri protagonisti razpeti med dvema ljubeznima. Moralnostjo in realnostjo. Upanjem in vdajo. Družino in maščevanjem. Dve desetletji stare zamere zamajejo sicer trdne življenjske temelje, človeške vrednote in z ljubeznijo zgrajeno družinsko dediščino. (vir: evakurnik.si)


8. Tjaša Gašparič

Tjaša je napisala trilogijo z naslovi Polnočna zvezda, Nočno nebo in Žarek večnosti.

Avery je zaključila zadnji letnik srednje šole in bila sprejeta na prestižno univerzo v Kanadi. S svojo sostanovalko se je udeleževala zasebnih zabav in uživala v študentskem življenju kot še nikoli. Za nameček pa se je spoprijateljila s skrivnostnim študentom, ki se mu ni mogla upreti. S svojimi črnimi očmi je Ryon več kot očarljiv, vendar pa nad njima visi nevidna pregrada. Po vrhu vsega sta začetek novega študijskega leta pretresli dve smrtni nesreči na univerzi. Avery je trdno prepričana, da bo zadevi prišla do dna. Ali ji bo uspelo? Kajti ljubiti pošast se vedno slabo konča za človeka. (vir: tjasagasparic.com)


9. Maja Horvat

Maja med drugim piše tudi ljubezenske romane, eni od teh so Usodna modrina 1. in 2. del ter Egejski veter. O slednji si lahko preberete spodaj.

Sprva zadržana Iris, se iz Slovenije z mamo preseli na grški otok Kos. Čeprav se selitve na začetku ne razveseli, tam doživi pravi razcvet. Spozna nekaj dobrih prijateljev, se zaplete z očarljivim natakarjem Kostasom in z njim zgradi nekonvencionalno prijateljstvo. Kasneje se v njenem življenju znajde še Gabriel, zgodovinar in učenjak, ki ga sama slikovito poimenuje nadležni angel. Prav on jo seznani z zanimivo žensko in njeno zgodbo. Nežno, učeno in dobrodušno Paraskevi; mladenko, iz 15. stoletja, ki je v grški trdnjavi reda vitezov sv. Janeza skrbela za ranjene vojake.
Medtem, ko skozi zapise v starodavnem dnevniku skupaj z Iris spoznavamo Paraskevi in njeno očarljivo zgodbo, Iris išče sebe, raziskuje sladkosti ljubezni in gradi svojo prihodnost. (vir: biblos.si)


10. A.B. Krooss

Avtorica je izdala že kar nekaj romanov, najbolj pa padeta v oči Igra zaupanja in roman BliZu. 

Ljubezenska zgodba v kateri avtorica raziskuje več oblik ljubezni. Ljubezen med očetom in hčerko, neuslišano ljubezen, neizpovedano ljubezen in prijateljstvo. Zgodba se dogaja v Sloveniji, Združenih državah Amerike, Angliji in v Rimu.
Napeta pripoved o ljubezni, ki zamaje temelje življenja zapriseženemu samcu. Zgodba o odnosih, neuslišani in neizpovedani ljubezni ter neumrljivosti prijateljstva iz mladosti. Neposredno. Brezkompromisno. Naravnost in čisto od blizu. (vir: emka.si)


11. Alicia Peljhan

Alicia je izdala knjigo Nemirni srci, upamo, da bo kmalu ugledal luč sveta tudi drugi del. 

Roman je napisala iz preproste potrebe, da podeli upanje o ljubezni. O pristni prvinski ljubezni, o kateri si marsikdo niti ne drzne sanjati. O ljubezni, ki jo čutimo v svoji biti, v globini svoje duše, ki nas, še predno vzklije in vzcveti, prepoji s svojo omamno aromo. O ljubezni, ki jo, še predno jo srečamo, poznamo do obisti … O ljubezni, po kateri hrepenimo, vse dokler tavajoči srci ne trčita v senzualno čutnem koketnem tangu in druga v drugi prepoznata svojo dušo dvojčico. (vir: kiroja.si)


12. Natalija Pavlič

Natalija je poleg knjige Kava s smetano in drugih pred kratkim izdala tudi roman Ženske v ogledalu.

Ženske v ogledalu iščejo odsev ljubezni in razumevanja. Hči Renata, babica Magda, stara mama Joži in mami Silva vsaka na svoj edinstveni način hrepenijo po občutku lastne vrednosti. Ga bodo dobile ena od druge, od svojih partnerjev ali si ga morajo izboriti same? (vir: galarna.si)


13. Melanija Grahovac - M. K. Lamerov

Melanija je pisateljica, ki v svojih knjigah piše o tabu temah, ki to pravzaprav ne bi smele biti. 

Iz knjige Sokol in železo: 
»Zagrabil me je za roko in me grobo obrnil k sebi. Zazrla sva se drug drugemu v oči. »Ne ignoriraj mojih vprašanj. Ko bom nehal spraševati, bom zahteval. Ko zahtevam, nimaš izbire!« je bil smrtno resen. V tistem momentu se z njim nisem upal boriti za dominanco.Prevladal je in jaz sem se prvič prostovoljno podredil moškemu.

Ko si prvič zazreta v oči, oba vesta, da se je nekaj v njiju spremenilo za vedno. Na eni strani odločen, miren, discipliniran, strog, skoraj nepremagljiv in nevaren moški. Na drugi strani pa pogumen in trmast, strasten, a predan družinski človek z jasno opredeljenim ciljem. Eden, ki živi življenje, polno kriminala in ilegale, in drugi, ki že vse življenje beži ravno od tega. Bo žrtvoval ljubezen, da uresniči svoj edini cilj? Bo prekršil lastna pravila, da ga dobi in obdrži?«


Delim seznam še nekaj knjig, ki bi prišle v poštev za branje :)

Sledilci so predlagali še pisateljice oziroma pisatelje: Gabrielle M, Suzana Zagorc, Simona Rituper, Anita Zupanc, Nataša Zupanec, BL Pride, Katarina K Valentini.

Upam, da ste dobili kakšno idejo.



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Romantični bingo 2024

Samantha Young: Igra življenja in Pesem vetra

Intervju z avtorico Mojco Rudolf