Review: Sabina Štrubelj- Hotel Lavanda

Končno sem po dolgem času v roke vzela knjigo slovenske avtorice. Po vseh odličnih ocenah Hotela Lavande pisateljice Sabine Štrubelj sem se odločila, da jo le preberem.

Lahka romanca govori o Valentini, ki ima službo z odlično plačo, fanta odvetnika in ljubečo družino. Vse je popolno, skorajda preveč popolno, zato se nekega dne njeno življenje sesuje v prah. Fant ji pove, da jo že dve leti vara z drugo, v službi pa jo odpustijo. Ampak Valentina je skorajda pozabila na majhnega francoskega odvetnika, ki je pred nekaj dnevi trkal na njena vrata in ji sporočil novico, da je od neznanega francoskega sorodnika podedovala hotel v Provansi.
Po njenem mini živčnem zlomu se le odpravi v Provanso in njeno življenje začne dobivati smisel. Odkrivati začne lepote Provanse, ureja svoj hotel, spozna veliko zanimivih ljudi ter predvsem odkrije, zakaj ji je ta neznani francoz zapustil hotel. Poleg vseh dogodivščin pa le spozna ljubezen svojega življenja in odkrije kopico skrivnosti.


Knjiga je polna napetih kot tudi romantičnih trenutkov, ki ti nikakor ne pustijo, da odložiš knjigo. Odlično napisana, poglavje se kar zliva v naslednje in tako preprosto ne moreš nehati brati. Liki so izjemno dobro opisani, njihova zgodba je jasna in lahko si jih v živo predstavljaš z lahkoto. Osvežujoča in lahka zgodba, vendar te nikakor ne pusti razočaranega. Komaj čakam, da preberem še Sabinino drugo knjigo Siva dama. Več o Sabininem življenju in delu pa najdete tukaj. 

Ocena: 10/10



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Romantični bingo 2024

Intervju z avtorico Mojco Rudolf

Samantha Young: Igra življenja in Pesem vetra