Lea Jerančič: Smrtonosna obsedenost

Zdravo!

Spet se vračam s knjigo Lee Jerančič, tokrat je na vrsti Smrtonosna obsedenost. Lea je spet presenetila z odličnim zapletom, napetim dogajanjem in zabavnimi liki.

April Brookes živi svoje mirno življenje odkar je zapustila svojega z alkoholom zasvojenega fanta Lea. Še vedno dobiva nekaj njegovih pijanih klicev, kjer se opravičuje in obžaluje razhod. Nato se začnejo pojavljati sporočila, slike in darilca. April na začetku misli, da se Leo le zafrkava, saj ne zna biti tako drzen. Ko pa njen zalezovalec le postane vsilivejši in nevarnejši, se April ustraši in pove bratu. Vplete se policija, brat pa najame zasebnega preiskovalca, detektiva Juda O'RIlleyja, ki jo bo varoval štiriindvajset ur na dan. A ko se z April spoznata, ugotovita, da se ne vidita prvič. Skupaj sta namreč v preteklosti preživela eno najstrastnejših noči v njunem življenju. In strasti se ponovno vžgejo. Zalezovanje se stopnjuje; vlamljanje v Aprilino hišo, darila, kamere.. April je grozno strah. Med lovljenjem zalezovalca se izkaže, da ta ni Leo, le izdaja se zanj. Juda vedno bolj skrbi za April in zalezovalec gre že tako daleč, da ju želi ubiti.
Kako se bo zgodba razpletla in kdo v resnici je zalezovalec? Ali bosta April in Jude skupaj?
Vse to si lahko preberete v knjigi Smrtonostna obsedenost.


Lea se je spet izkazala z odlično zgodbo, napetim dogajanjem in lepo dodelanimi osebnostmi likov. Nepričakovan obrat vas bo pustil presenečene. Knjigo sem prebrala izjemno hitro, kar vleklo me je iz poglavja v poglavje. Prevedena je tudi v angleščino in resnično upam, da jo prebirajo tudi drugod po svetu.

Ocena: 10/10

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Romantični bingo 2024

Intervju z avtorico Mojco Rudolf

Samantha Young: Igra življenja in Pesem vetra