Mateja Kobale: V bisere ujete

 Mateja Kobale je slovenska avtorica, ki je v prvi vrsti srčna in dobra oseba. To se vsekakor odraža tudi v njenih delih. 

Do sedaj je izdala kar nekaj del:


Zadnja izdana pa je pesniška zbirka V bisere ujete. Že čudovita naslovnica nas premami, da jo vzamemo v roke. Mateja jo je opisala takole: "Poezija zdravi in navdihuje. Odpira skrivnostne poti in čudežne poglede. Poetu je navdih vsako živo bitje in vsak trenutek, ki se zliva v večnost. Ni vsak dan poln navdiha, a je navdihnjen vsak nov dan. In ko steče skozi tebe ta tok povezanosti z nevidnim, pero piše besede, ki sedejo v srce. Pred tabo je moja druga zbirka poezije, v kateri je zbranih štirideset pesmi za vsak dan. Navdihujejo me vse lepote in sladkosti življenja. Dobrodošla/dobrodošel v mojem svetu poezije."

 Pesmi so lahkotne in ravno take, da ti nežno pobožajo dušo. Če imaš zbirko dnevno na dosegu roke, ti lahko zgolj ena naključno izbrana pesem polepša dan. Ni važno na kateri strani odpreš zbirko, vedno te bo pesem spravila v dobro voljo. 



Zbirko pesmi lahko uporabiš tudi za poetični bingo, ki sta ga pripravili @izposojevalka_besed in @amelie.knjigomoljka kot kvadratek slovenska avtorica ali samozaložba.

Knjigo lahko dobiš tukaj. Hvala za recenzijski izvod!

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Romantični bingo 2024

Samantha Young: Igra življenja in Pesem vetra

Intervju z avtorico Mojco Rudolf