Irene Begush: Skrivnost med platnicami

 Skrivnost med platnicami je tretja knjiga v seriji Iz Indije z ljubeznijo, ki jo je napisala slovenska avtorica Irene Begush. O Skrivnosti v haremu in Skrivnosti v dvorcu sem že pisala na blogu. 


V knjigi spoznamo zgodbo Amande Firth, ki se pojavi že v prejšnjih dveh delih, kjer spoznamo njeno bolečo preteklost. Sama se odloči, da bo vstopila v moški svet in v podjetništvo, vendar to ji ne bo uspelo, razen če postane moški. Seveda ji gre odlično od rok, vendar jo ves čas mede moški, ki jo je v preteklosti že zasnubil in ga je zavrnila. Ali ji bo uspelo dati čustva na stran in nadaljevati s poslom? Njune poti se ves čas križajo, ali bo usoda na koncu le poskrbela za njuno združitev?

" Vedno je vse tako, kot mora biti. Lahko se upiramo in gremo po poti, ki ni najbližja, a na koncu spet pridemo tja, kamor moramo."


Pri vsaki Irenini knjigi sem bila vedno znova presenečena nad razširjenostjo zgodbe in natančnimi opisi, in tudi pri tej ni bilo nič drugače. Vsekakor skozi vse tri knjige spremljamo močne ženske, ki razmišljajo s svojo glavo in moške, ki jim sledijo in se ne pustijo zmesti v takratnih družbenih normah. Zgodba je postavljena v 19. stoletje in temu primerne so tudi smernice za žensko obnašanje. V Skrivnosti med platnicami pa si Amanda še bolj izrazito prizadeva za žensko emancipacijo in poroko iz ljubezni. Torej raje se ne poroči, če bo morala zaradi tega celo življenje trpeti. Sama je tudi dokazala, da je ženska lahko pametna, podjetna in na vodstvenem položaju. 

"Najtežje je videti, kaj nosimo v sami sebi. Iz svojih oči ne znamo prebrati, dokler se ne vidimo v očeh, ki nas ljubijo in mi ljubimo njih."

Vsekakor poleg čudovite zgodovinske romance skozi zgodbo dobimo veliko družbenih opomnikov, kakšne norme so veljale včasih in čemu smo lahko dandanes hvaležni. Res mi je bila všeč tudi vzporedna zgodba Mauricovih starih staršev, ki se je prav tako brala kot ločena romanca. Poleg ljubezni pa ne manjka niti napetosti in neustrašnosti. V knjigi se najde tudi nekaj življenjskih nasvetov in lekcij, ki ti dajo misliti.
Vsekakor navijam za novo Irenino knjigo :)

Ocena: 5/5

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Romantični bingo 2024

Intervju z avtorico Mojco Rudolf

Samantha Young: Igra življenja in Pesem vetra