Irene Begush: Skrivnost v dvorcu

 Skrivnost v dvorcu je druga knjiga v seriji Iz Indije z ljubeznijo. O prvi, Skrivnost v haremu sem govorila že na blogu. Serija je izpod rok avtorice Irene P. Beguš, ki ustvarja pod umetniškim imenom Irene Begush. 

Zgodba se sicer navezuje na prejšnjo zgolj z osebami, ki nastopajo, zgodba pa je čisto drugačna. Thomas Glendel je v Londonu spoznal prelepo mladenko Elke Weiss, ki ji dvori in si je v glavi že naredil načrt, kako jo bo zaprosil za roko. Oba sta si zelo naklonjena, vendar je Elke obljubljena že drugemu moškemu. Nevednemu Thomasu se tako neke noči preda in Thomas je siguren, da bo postala tudi njegova žena. Vendar Elke z družino po Thomasovi odsotnosti izgine v Dunaj. Po sedmih letih pa jo naposled sreča kot ženo grofa, ki ga naključno spozna med svojo preiskavo. Poslali so ga namreč v Trst, kjer naj bi ladja iz Indije pripeljala opij za Avstrijsko cesarstvo. Thomas mora ugotoviti kdo dobavlja opij in kdo je odjemalec. Grof Knobloch je namazan z vsemi žavbami in Thomas to hitro ugotovi. Kmalu tudi spozna, da Elke ni tako srečna, kot bi morala biti v zakonu in s svojim sinom Maxom. V vrtincu napetosti, presenetljivih dogodkov in zvitih slovencev Thomas spozna, da mu je Elke usojena. Kako bosta rešila celotno zagato? Ali bo Thomas ugotovil, kdo stoji za trgovino z opijem na Dunaju?

" Človek mora imeti ob sebi, kar ima rad, kar ga osrečuje, in nihče od nas se ne sme nikoli več počutiti osamljen, zapostavljen ali zapuščen. /.../ Pa knjige tudi ne."

Moram reči, da mi je bila tale knjiga še ljubša od prve. Sicer nisem (še) ljubiteljica zgodovinskih romanc, vendar me je tale sezula. Dogajanje je postavljeno v 19. stoletje in poleg ljubezenske zgodbe je v ospredju tudi boj za ženske pravice (oziroma vsaj dostojno življenje žensk), boj za Slovence in slovensko besedo ter nekaj kriminalnih prizorov. Vsekakor bi lahko kdaj napetost rezali z nožem. Skozi knjigo sem tudi obnovila znanje o slovenski zgodovini, ki je bila v knjigi vsekakor prikazana na zanimiv način.
Knjige nisem mogla odložiti, dokler je nisem prebrala do konca. Poglavja so bila ravno prav dolga in sedaj verjetno že veste, da imam rada knjigo razdeljena na poglavja :D Dogodki so tako podrobno opisani, da sem si vse živo predstavljala, dovršeni opisi in osebnosti. Res sem z užitkom brala tole knjigo. Na koncu bi si sicer želela prebrati malo več o nadaljnjem življenju glavnih junakov. 
Komaj čakam, da vzamem v roke še tretjo knjigo iz serije, Skrivnost med platnicami.

Si jo prebral/a? Kakšna se ti je zdela?


Ocena: 5/5

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Romantični bingo 2024

Samantha Young: Igra življenja in Pesem vetra

Intervju z avtorico Mojco Rudolf