Jure Godler: Naš človek v kafani

 Godlerjeva saga z vohunoma Novakom in Spencerjem se nadaljuje v četrti knjigi Naš človek v kafani. Nazadnje smo prebrali knjigo Doktor Nobody. Tokrat res nisem mogla čakati na recenzijski izvod, tako da sem si knjigo naročila po prednaročilu z Godlerjevim podpisom :D

Filip Novak je strt po (skoraj gotovi) smrti svojega kolega Spencerja S. Spencerja, ki je z avtom zapeljal s pečine. Nato pa se mu prikaže odlična priložnost za sodelovanje z MI6 in prenašanju sporočila za mirovne sporazume med ZDA in Kitajsko, ki sta tik pred tretjo svetovno vojno. A vse skupaj se zalomi, ko Novak prinese dve različni sporočili s časom in krajem mirovnih pogajanj. Skupaj z britansko premierko Vivien Fraser si izberejo enega od sporočil za pravilnega in se odpravijo na pot. Kaj jih čaka na poti pa boste morali prebrati knjigo :D Seveda ne bi bila prava Spencerjeva in Novakova zgodba, če vmes ne bi bilo jedrske podmornice. 

"Vivien, prosim, reci mi, da tega nisi storila. Reci mi, da si uporabila neko ukano in nisi teroristom dejansko odprla dostopa do jedrske podmornice."

Opazila sem, da je vsaka Godlerjeva knjiga v tej seriji bolj resna. Pri Casino Banale sem se smejala skorajda pri vsakem poglavju, nato pa z vsako knjigo manj. Seveda je tudi Naš človek v kafani napisan humorno in v Godlerjevem stilu, a čutim resnost situacij v romanu. Med branjem sem se parkrat vprašala, če morda ni vse tako nemogoče, da bi se zgodilo oziroma dogajalo. Seveda mi je stil pisanja še vedno odličen in roman sem požrla tako kot vse prejšnje. 

Če poznate vohunsko komedijo Naš človek v Havani boste vedeli, od kje je Godler črpal navdih za naslov. 

Ali bo nadaljevanje? Pri Godlerju nikoli ne veš, skorajda ga pričakujem. Sicer bi pa lahko že počasi zamenjali zasedbo in začeli s kakšno novo serijo (namig :D). Sicer pa se ne bom branila nadaljevanja in tudi prebrala ga bom. 

Roman lahko dobite pri Založbi Primus. 

Ocena: 4/5

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Romantični bingo 2024

Samantha Young: Igra življenja in Pesem vetra

Intervju z avtorico Mojco Rudolf