Ali Hazelwood: Ljubezen na možganih

 Ali Hazelwood obožujem že od prvega romana Ljubezenska hipoteza. Pisateljica je namreč nevroznanstvenica in zelo rada piše o STEM poklicih in ženskah v le tem. Tako poudarja tudi na neenakosti, ki se dogajajo v znanstvenem svetu.

Nevroznanstvenica Bee Königswasser je sprejeta v Nasino skupino, kjer bodo oblikovali posebne čelade, ki so povezane z astronavtovimi možgani. Na projektu bo delala s svojim sovražnikom s fakultete, Levijem Wardom. Že ob prihodu se ji zdi, da Levi sabotira njen prihod in obstanek v ekipi. Tako izpade nepripravljena in nesposobna. Sicer se ji zdi, da jo Levi požira z očmi in ji pravzaprav hoče pomagat, torej zakaj bi jo istočasno sabotiral?

Bee ima še eno skrivnost, in sicer twitter račun WhatwouldMariedo?, saj je velika oboževalka Marie Curie. Na računu deli veliko težav, s katerimi se soočajo znanstvenice v akademskem svetu. Kmalu vse skupaj uide iz rok, saj se ustvari skupnost, ki protestira proti sprejemnim izpitov v znanstveni svet.

Kdo pravzaprav sabotira Beejino kariero, če to ni Levi? Kmalu se namreč ne moreta več držati drug od drugega in pristaneta skupaj. Še vedno pa morata ugotoviti, kdo jima meče polena pod noge.

Zgodba je res odlična, prebere se na mah. Edino, kar me je res res živciralo je preveden naslov. Zakaj bi bil Love on the Brain prevedeno Ljubezen na možganih? Ali je res treba vse dobesedno prevajati brez, da se pogleda dejanski pomen besed? Tukaj je založba res zgrešila. Glede pisanja Ali Hazelwood pa nimam pripomb, preprosto odlična.

Komaj čakam, da dobim v roke naslednjo njeno knjigo. So pravi balzam za mojo STEM in romantično dušo :)

Ocena: 4/5

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Romantični bingo 2024

Samantha Young: Igra življenja in Pesem vetra

Intervju z avtorico Mojco Rudolf