Ali Hazelwood: Ljubezenska hipoteza

 Tudi Ljubezenska hipoteza je Tiktok uspešnica, a tako kot Španska ljubezenska hipoteza ni nič kaj več oziroma drugačna od drugih ljubezenskih romanov na tej sceni. 

Zgodba se začne s pripovedovanjem doktorske študentke Olive, ki študira na oddelku za biologijo. Svoji prijateljici Anh je povedala, da se videva z nekom zato, da bi Anh olajšala zmenkarije Olivinim bivšim fantom. Tako se Olive znajde v situaciji, ko mora poljubiti prvega moškega, ki ji pride pod roke, saj naj bi tisti večer bila na zmenku, ne pa v laboratoriju. Seveda je ta moški nihče drug kot dr. Adam Carlsen, mlad, a zadirčen profesor, ob katerem večina študentov skorajda joka. Znan je po svoji krutosti na akademskem področju. Dr. Carlsen privoli v igranje njune zveze in nekako shajata z obveznimi zmenki. Olive se poteguje tudi za napredovanje v laboratoriju na drugi univerzi, da bi lahko bolje razvila svojo raziskavo. Ji bo uspelo? Kako bosta z dr. Carlsenom razbila njuno laž?

"Obnašaj se, kot da premoreš samozavest povprečnega belopoltega moškega."

Pisateljici se res vidi, da je iz STEM (Science, technology, engineering, and mathematics) področja, saj je znanstveno in raziskovalno ozadje res dobro opisala. Meni je STEM področje res blizu in se zato res najdem v takih knjigah. Med branjem sem res uživala. Avtorica pokaže blišč in bedo akademskega sveta, za katero marsikdo ne ve.  Prav tako izpostavi razlike med spoli v akademskih sferah, ki je na žalost še vedno prisotna. Zgodba je lahko berljiva in ravno prav zapletena, vsebuje tudi malce humorja. Sproščujoče branje, ki ti ostane v spominu. Vsekakor bom še vzela v roke pisateljičine knjige. 

Ocena: 5/5

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Romantični bingo 2024

Samantha Young: Igra življenja in Pesem vetra

Intervju z avtorico Mojco Rudolf