A.B. Krooss: Blizu

 A.B. Krooss nas je na roman Blizu pripravljala že v romanu Igra zaupanja.

V romanu spremljamo Leno, Aleševo in Marino hčerko, ki iz Londona pripotuje v Slovenijo zaradi študija književnosti na Oxfordu, ki ga bo na daljavo opravljala v Sloveniji. Njen oče, ki sicer dela v Londonu, se preko svojega prijatelja in študijskih let zmeni, da le ta Leni ponudi prenočišče. Alešev prijatelj je profesor na Pravni fakulteti v Ljubljani, dr. Gregor Vrčkovnik. Lena kaj kmalu ugotovi povezave med svojima staršema ter Gregorjem, ki pa so sila zanimive. Med Leno in Gregorjem vzklije ljubezen, ki pa je intenzivna in lepa. Na dan pa začnejo prihajati tudi razni podatki o Marini smrti v prometni nesreči v Londonu, ki se je zgodila, ko je bila Lena še otrok. Ali bosta Lena in Gregor prebrodila vse ovire in ali si bo Aleš opomogel od vseh pretresov?

"Pričakovanja so tista, ki bremenijo ljudi pri ustvarjanju novih odnosov. Pričakovanja so začetki in dostikrat konci zgodb. Če se znebimo pričakovanj, lahko užijemo življenje."

Avtorica  me ježe v Igri zaupanja pozitivno presenetila in res sem se veselila romana Blizu. Vidi se, da avtorica z vsako knjigo napreduje v pisanju in hkrati brez sramu pripoveduje zgodbo, kar je tudi prav. Všeč mi je, da romani niso vsakdanji in da lahko živimo drugačna življenja v romanih kot v resničnosti. Vmes je avtorica vpletla tudi nekaj citatov, ki so mi bili res všeč. V knjigi so predvsem v ospredju odnosi, ljubezen in povezanost kljub težkim trenutkom. 

"So stvari, na katere nimamo vpliva, in tiste, na katere vplivamo sami z močjo svoje volje."


Knjiga nikakor ne bo odgovarjala vsem, tega se zavedamo pri vseh knjigah. Ampak če ste odprtih misli in nimate predsodkov, lahko poskusite z branjem. 

Ocena: 4/5

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Romantični bingo 2024

Samantha Young: Igra življenja in Pesem vetra

Intervju z avtorico Mojco Rudolf