Sabina Štrubelj: Pravi čas

 Tokrat sem v roke vzela še eno Sabinino knjigo, sedaj pa sem res prebrala vse. Nazadnje me je navdušila Hotel Lavanda 2
Sabina jo je napisala "po naročilu" in izdana je bila pri založbi eBesede kot del zbirke Kofetek. Pravzaprav je zelo kratka in jo preberete že ob jutranji kavi. Zaradi tega pa ni nič manj podrobna in zanimiva. 

Tridesetletna Maja je razočarana nad svojim ljubezenskim življenjem in zdi se ji, da zmeraj privlači samo neresne moške. Pred kratkim ji je umrl oče in sedaj se s sestro več družita tudi z mamo. Nekega dne se na maminem pragu pojavi starejši moški, ki Majo prepričuje, da mora nujno govoriti z njeno mamo. Ta ob tem prebledi in reče, da "ni pravi čas" in da mora proč. Maji ni nič jasno, zato začenja odkrivati njuno zgodbo. Gospod pa nikakor ne namerava oditi, dokler ne bo govoril z Majino mamo, pa tudi če umre ne njenem pragu. Maja je zmedena in odločena, da pride stvari do dna. 



"Veste, nekdo, ki išče zaklad in je pripravljen na vse, kar je potrebno, da tak zaklad obdrži, ga opazi v istem trenutku, ko ga najde. Ve, kaj je našel, ve, da v rokah drži zaklad in poskrbi, da ga nikoli ne izpusti."

Knjiga je krajša, ima 108 strani in preberete jo na mah. Zgodba je res dobro dodelana in med branjem nimaš občutka, da avtorica kamorkoli hiti ali krajša zgodbo zaradi kratke dolžine knjige. Tako kot vse avtoričine junakinje sem tudi pri Maji čutila nek žar, temperament, ki je seval iz nje. Zgodba nas opomni, da moramo najprej poskrbeti zase in sebi biti dovolj, šele nato bomo lahko dovolj svojemu partnerju. Res čudovita zgodba, a želela bi si prebrati daljšo verzijo (avtorica je bila omejena pri dolžini).
Zgodba je zanimiva in kratka, a sladka. Priporočam vsem ljubiteljem romanc ali pa zgolj radovednim dušam. Sabinine zgodbe te vedno prevzamejo, tudi, če nisi romantična duša. :)

Dobite jo lahko na Sabinini spletni strani

Ocena: 4/5


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Romantični bingo 2024

Intervju z avtorico Mojco Rudolf

Samantha Young: Igra življenja in Pesem vetra