Andreja Peklar: Tisoč ptic

 V sklopu blogturneje založbe Sodobnost vam danes predstavljam slikanico avtorice in ilustratorke Andreje Peklar z naslovom Tisoč ptic.

Andreja Peklar je vrhunska ilustratorka in avtorica, ki mi je ostala v spominu predvsem zaradi njene slikanice Buba in ilustracij v zbirki Drobne pesmi., ki jo je ustvarila s pesnico Bino Štampe Žmavc. Znana je po čudovitih barvitih in močnih ilustracijah.

Slikanica Tisoč ptic nas s pomočjo čudovitih in barvitih ilustracij popelje v svet osamljenega kralja v daljni deželi. Bil je sam in žalosten, edina stvar, ki mu je narisala nasmeh na obraz je bilo petje ptic na njegovem vrtu. Želel si je, da bi mu ptice pele tudi v palači, zato jih je dal uloviti. Ukazal je, da se izdela najlepša zlata kletka, a ptica ni želela peti tako kot na vrtu. Želel je več ptic, saj je mislil, da prva potrebuje družbo, a se je motil. Čisto vse na novo prinešene ptice so bile tiho. 
Nekega dne je slišal za dečka, ki ima v kletki ptiča, ki čudovito poje. Takoj pošlje ponj in res, njegova ptica prelepo poje. A njena kletka se razlikuje od kraljeve, bila je namreč brez vrat. Odločil se je, da bo tudi svojim pticam odprl vratca kletke in res, poletele so ven in od veselja zažvrgolele. Pele so tako čudovito kot pred ulovom.

Všeč so mi knjige in slikanice, ki človeku (ali otroku) dajo neko lekcijo, ga nekaj naučijo. V tem primeru lahko otroku predstavimo pomen svobode in sreče. S pomočjo fantazijskega sveta je le to sporočilo lahko otroku zanimivejše. Med branjem lahko opazujemo tudi čudovito barvite ilustracije, ki res poglobijo izkušnjo branja. Slikanico lahko berete skupaj z otrokom ali pa jo bere sam, ko že zna brati. Besedila namreč ni dosti, pisava pa je velika.


V sklopu blogturneje pri založbi Sodobnost lahko s kodo BLOGTURNEJA dobite popust na knjigo in skodelico. Popust velja samo na oboje skupaj, tako da morate dati oboje v košarico. Popust velja do 4.3.2022.

Knjiga: https://www.sodobnost.com/izdelek/tisoc-ptic/
Skodelica: https://www.sodobnost.com/izdelek/skodelica-tisoc-ptic/

                                             

Ocena: 4/5

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Romantični bingo 2024

Intervju z avtorico Mojco Rudolf

Samantha Young: Igra življenja in Pesem vetra