Josie Silver: Nekega decembrskega dne

 Za tale roman ki je bilo strašno fascinantno prebirati vaše komentarje in mnenja, ki so bila zelo deljena. Enim je bila knjiga zelo všeč, drugim povprečna, tretjim pa grozno slaba. Na mojem seznamu je že od lanskega decembra, tako da sem se odločila, da jo preberem letos.

Zgodba govori o Laurie, ki nekega decembrskega dne skozi okno avtobusa ozre fanta na postaji, s katerim se spogledata in v hipu začutita, da je to to. A fant tistega dne ne stopi na avtobus in Laurie se na njem odpelje naprej. Mrzlično ga išče eno leto in na koncu obupa. Nato pa leto po tem srečanju Laurina prijateljica Sarah pripelje svojega novega fanta na božično zabavo. Ta ji nihče drug kot Laurin fant s postaje. A Laurie molči in se odloči, da bo Jacka pozabila, saj je sedaj z Laurie.

Odloči se za potovanje na Tajsko, kjer spozna Oscarja, prijetnega bančnika. A Jack ji še vedno ne gre iz glave, čeprav je zaljubljena v Oscarja. Izzivi se pojavijo tako v zvezi Laurie in Oscarja kot tudi v zvezi Sarah in Jacka. Kako se bo na koncu odvila zgodba? 

Priznam, da zaradi ocen nisem imela previsokih pričakovanj. Roman je napisan kot dnevnik, z zaobljubami na začetku vsakega leta. Poglavja so relativno kratka in zelo berljiva, zaradi česar me je tudi vleklo naprej. Stil pisanja mi je tudi odgovarjal, saj so besede lepo tekle. Zgodba bazira na romantiki, vendar v njej ne boste našli preveč romantičnih ali erotičnih trenutkov. Morda vam ne bo všeč Laurina in Jackova odločitev, morda vam ne bo všeč Oscar, čisto odvisno od bralca samega. 

Zgodba ni nič posebnega in ni me vrglo na rit, je pa povprečno dobra. Všeč vam bo, če berete romance za sprostitev in ne za to, da doživite kakšno razsvetljenje. 😁 Je pa kot nalašč za decembrsko praznično branje, če obožujete take knjige. Če pa vam ne bo všeč, jo še vedno lahko odložite. 

Ocena: 4/5


Pa tebi je bila všeč? Pusti komentar spodaj 😊

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Romantični bingo 2024

Intervju z avtorico Mojco Rudolf

Samantha Young: Igra življenja in Pesem vetra