Predlogi romantičnih zgodb

 Spet sem združila moči s kolegicami in skupaj vam predstavljamo nekaj predlogov za branje romantičnih zgodb :)


1. Mona Kasten: Začuti znova (@mattejalv)

Začuti znova je 3. del serije »Znova«, vendar se jo lahko prebere samostojno. Zgodba govori o Sawyer, ki po smrti staršev nikomur ne pusti blizu, dobro se skriva za krinko samozavestne in glasne študentke. Na drugi strani pa imamo odličnjaka Isaaca, ki se ne znajde dobro v družbi in je samotar. Sit samskega življenja, prosi Sawyer za pomoč pri preobrazbi, ki jo bo ona nato uporabila za svoj študijski fotografski projekt.

Zgodba mi je bila všeč, v tej knjigi je na primer način omenjenih tudi nekaj težkih tem, zato ni šlo le za tipično študentsko romanco med dvema človekoma, ki sta si popolnoma različna.



2. Mariana Zapata: All Rhodes Lead Here (@ona_._bere)

Aurora se po težkem obdobju njenega življenja preseli v kraj, kjer je odraščala in bila nekoč doma. Zaplete se, ko ugotovi, da ji je stanovanje oddal petnajstletnik, njegov oče pa o tem podvigu ne ve nič. Med Aurorinim prilagajanjem na novo življenje izvemo marsikaj. O njenem zakonu, njeni materi in življenju, ki se ga tako zelo trudi pustiti za seboj. Ji bo uspelo začeti znova? Kaj vse ji bo življenje prineslo?

Romanca, ki je več kot to. Je še knjiga, ki osvetli mentalno zdravje, življenjske travme, proces žalovanja in pomen tega, da življenje začneš znova, od začetka, kot je to uspelo Aurori.



3. Mariana Zapata: Kulti (@dozadnjestrani)

Vse romance Mariane Zapate so izjemno dolge in počasi vijugajo med ljubezenskimi odnosi: avtorica te bo pošteno namučila pred prvim poljubom (kaj šele čem več!). Športna romanca Kulti v ospredje postavi nogometašico Sal Casillas in nekdanjega nogometaša Reinerja Kultija, ki se njeni ekipi pridruži kot pomočnik trenerja. Kulti je mednarodna zvezda in je bil dolgo časa prvo ime nogometa, je Salin velik vzornik in obenem simpatija iz najstniških dni. Vendar je po koncu kariere le senca samega sebe: namrgoden, molčeč in navidez nezainteresiran za nogomet. Sal njegova nepripravljenost pomagati ekipi spravlja ob pamet, hkrati pa ni čisto prepričana, če ji je res uspelo izkoreniniti tisto nekdanjo simpatijo. Avtorica krasno predstavi svet ženskega nogometa – z vsemi njegovimi odrekanji in pastmi, v sredo pa vplete še (ekstremnoooo) počasno zbliževanje glavnih dveh junakov.
 

4. Danielle Steel: Zoya (naj_knjige)

Romantično pripoved z močnim zgodovinskim ozadjem, poboj zadnje ruske carske družine Romanov nam pisateljica Danielle Steel predstavi skozi življenje ruske plemkinje, ki zapusti Rusijo in pobegne v Pariz. Dolgo časa smrt Anastazije v knjigi Zoya ni bila dokazana, šele leta 2009 so z DNK dokazali posmrtne ostanke, kar pa je pozneje od napisane zgodbe, zato je zaključek pisateljičin in ne zgodovinski. 
Bralec se v knjigi močno vplete v dogodke in usodna doživetja, ki so zaznamovala rusko zgodovino 20. stoletja. Priporočam v branje! Knjiga je lepo berljiva in s kančkom tolerance lahko dodobra spoznamo rusko zgodovino Romanov. Preteklost in prihodnost sta si podali roke.


5. Samantha Young: Zamolčane stvari (@navalovihvrstic)

Dahlia se je v Hartwell zatekla pred devetimi leti zaradi njene preteklosti in seveda tudi zaradi moškega. Michael jo seveda ni pozabil in kmalu se spet srečata. Med njima krešejo iskrice, zamera in jeza. Ali bosta uspela razrešiti pretekle stvari?
Tako kot tudi ostale v seriji Promenada src, je tudi tale tretja knjiga izjemna. Romantična zgodba je začinjena tudi z malce napetosti, kar je lahko odlična kombinacija. 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Romantični bingo 2024

Intervju z avtorico Mojco Rudolf

Samantha Young: Igra življenja in Pesem vetra