Jodi Ellen Malpas: Zaščitnik

 Že dolgo nisem brala avtorice Jodi Ellen Malpas, saj se mi je s serijo Obljubljena ena noč malenkost zamerila. Piše sicer tipične ženske romance s pridihom napetosti.


Jake Sharp je nekdanji ostrostrelec, ki je po travmatični življenjski izkušnji in vojni končal s svojo poklicno kariero in začel delati kot telesni stražar. Tokrat ga najame bogataš za svojo hčerko, za katero je prejel grožnjo. Camille Logan ni navadna bogataševa hči, je samostojna ženska, ki se želi znebiti očetovega nadzora. Jake čuti, da mu Logan ni povedal celotne zgodbe in zaradi tega je lahko Camille resno ogrožena. Camille in Jake se zelo zbližata in Jake čuti, da je ne varuje zgolj zaradi službe. Camillinemu očetu pa njun odnos nikakor ni všeč in poskuša narediti vse, da ne bi bila skupaj. Kako se bo odvila grožnja? Ali je v resni nevarnosti?

Klasična romanca, ki je v bistvu skorajda neresnična. Tale popolnost v ljubezni, junakovih življenjih in dogodkih je res nerealistična. Nič ni narobe, če se ne zaljubimo v popolnega supermana, da nimamo popolnih zmenkov z ne vem kakšnimi večerjami in darili. Vsekakor je lepo prebrati tako romanco za sprostitev, vendar se moramo zavedati, da stvari v realnosti niso tako popolne. Morda sem že malo prerasla te klišejske romance, ne vem. Je pa čisto v redu za poletno branje na plaži ali pod kakšnim drevesom v parku :)

Ocena: 4/5

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Romantični bingo 2024

Intervju z avtorico Mojco Rudolf

Samantha Young: Igra življenja in Pesem vetra