Mini oddih v Olimijah

 Nekaj tednov nazaj sva bila na oddihu v Olimijah. Že velikokrat sem bila tam in vedno se rada vračam. 

Spala sva v Glamping Olimia Adria Village, v šotoru S. Sicer si ne znaš dobro predstavljati kako je vasica narejena, saj so na spletu večinoma samo slike od šotorov M. Torej sta dve ločeni vasici, s šotori S in šotori M (ta je tista s potočkom in bazenčki). Ambient je zelo lep, vendar morajo za tako ceno izboljšati še par malenkosti. 

Na splošno pa so šotori lepi, s teraso, lastno kopalnico, klimo, udobno posteljo... Tudi mreža proti mrčesom je :) Bilo je zelo mirno, vendar si ne znam predstavljati, kakšen hrup je poleti, saj je zraven vodni park in kamp. Najbolj sva se zabavala v Wellnesu Family Fun na toboganih :P

V kompleksu Term je tudi brezglutenska restavracija Lipa (prisežem, ne čutiš, da je brezglutensko). Jedla sva odlične burgerje :) 

Če ste ljubitelj Term Olimia pa se splača imeti njihov Wellcard, prek katerega dobivaš dobre ponudbe (1+1 gratis ipd) in pa zbiraš točke. 


Kam na potep?

Jelenov greben

Na Jelenov greben greva vedno zaradi vzdušja in njihovih domačih izdelkov. Nakupiva marmelade, gobice (obvezno) in pa še kakšno malenkost. Srnice lahko tudi hraniš, kar je še posebej zabavno za otroke (pa tudi odrasle).



Čokoladnica Olimije

Čokoladnico imamo sicer tudi v Piranu, ampak kdo se lahko upre njihovim pralinam (alkoholnim črnim in belim košaricam) :D Vedno kupiva poleg pralin še kakšno škatlico z nugat pralinami in riževo čokolado. 


Samostan Olimije

Letna zaloga čaja, še posebej samostanskega čaja. Tale sicer ni za nobeno določeno bolezen, imaš jih pa kar nekaj za lajšanje težav. To so recimo čaj za ženske težave, prehladnik ipd. Znani so tudi po patrovih kapljicah, ki se jih uporablja za dneve, ko poješ preveč (ni ti več slabo :P).



Pivovarna Haler

Tukaj sva jedla tako dobro kosilo, res sva bila prijetno presenečena. Redko se zgodi, da nimava niti ene pripombe. Vse je bilo odlično. Na koncu sva odnesla še sixpack piva, večinoma njihovega zelenega konopljinega.





Peš na grad Podčetrtek

Potrebovali boste cca. pol ure peš do sicer razpadajočega, a čudovitega gradu.


Imaš še kakšen predlog za ogled v okolici?




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Romantični bingo 2024

Intervju z avtorico Mojco Rudolf

Samantha Young: Igra življenja in Pesem vetra