Planinski dnevnik Zapisi z gora


 Zdravo!

Na internetu sem med brskanjem našla Sandro iz mojaknjiga.si, ki je oblikovala tale ličen žepni planinski dnevnik Zapisi z gora. Ideja se mi zdi super, zato sem se odločila, da vam ga predstavim. Več o njem si lahko preberete tukaj, kjer ga lahko tudi naročite.

Če si strasten planinec ali pa zgolj rabiš motivacijo, da večkrat obiščeš gore, je tale dnevnik kot nalašč zate. Tudi kot darilo za rojstni dan pride zelo prav. 

V njem najdeš hribovski bonton in koristne informacije pri obisku gora, kako ravnati ob nesreči v gorah ter kako prepoznati živali v gorah po njihovih stopinjah. 

Nato sledi veliko praznih strani, kjer vpišeš na katero goro si se povzpel in kdaj, označiš, kako si se povzpel in iz kje si štartal. Vpišeš lahko tudi nadmorsko višino, višinsko razliko, dolžino in čas hoje. Spodaj imaš prostor, da vpišeš svoje vtise ali pa celo odtisneš žig, ki ga najdeš na vrhovih (kot v planinski knjižici). Na vsaki strani spodaj najdeš tudi različne citate.

Shranjevanje spominov z gora ti lahko da motivacijo za nadaljnje vzpenjanje, hkrati pa se lahko kasneje v življenju spominjamo lepih trenutkov. Kaj je lahko lepšega? Knjižico manjšega formata, kot je ta pa zlahka spravimo v nahrbtnik. Če si pohodnik, planinec, kolesar ali pa zgolj začenjaš s tem, je tale dnevnik obvezna oprema. 




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Romantični bingo 2024

Samantha Young: Igra življenja in Pesem vetra

Intervju z avtorico Mojco Rudolf