Kako biti Parižanka vedno in povsod

Zdravo!

Že nekaj časa sem imela na wishlisti tole knjigo in moram priznati da mi ni žal, da sem jo prebrala.
Tale prikupen življenjski priročnik z napotki so oblikovale štiri Parižanke; Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret in Sophie Mas. Nekatere so rojene Parižanke, druge pa Parižanke po srcu.
Skupaj so oblikovale napotke, kako priti do tega slavnega pariškega sloga, torej elegantno šik oblačenje, brezbrižnost, čudovito neurejena pričeska, naravna ličila... In seveda osebnost, ki je samosvoja, samostojna, neodvisna in prefinjena ženska, ki ima rada dobro hrano, vino in umetnost. Ženska, ki je tudi mama, a je otrok ne ovira pri tem, kar je bila in je še vedno.

Saj bi jo nesla kam ven slikat, ampak tale knjiga je neverjetno težka 😂

V knjigi so poleg nasvetov predstavljeni tudi stereotipi, znane Parižanke, najboljše kavarne in skrivnosti, vse skupaj pa povezujejo čudovite fotografije.

Vsebina:

  1. Temeljni principi (npr. česa ne boste nikoli našli v omari Parižanke)
  2. Sprejmi svoje razvade (npr. Parižanka za volanom)
  3. Neguj moč svoje privlačnosti (npr. manj je več)
  4. Upaj si ljubiti (npr. obnašanje na zabavi)
  5. Pariški nasveti (npr. naredi sama)

Avtorice so v knjigi lepo predstavile, kako je treba v življenju vedno ravnati tako, da si sam sebi na prvem mestu in da se ne obremenjuješ z neumnostmi. Pomemben si samo ti in tvoji bližnji. Seveda v knjigi ne manjka komičnih prizorov in navad, ki jih imajo Parižanke, nekateri so pravzaprav napačne v naših pogledih. Sami presodite, katere si želite ponotranjiti in katere ne :)
Med branjem sem se velikokrat smejala. Tako sproščeno branje mi je zelo prijalo, vse te fotografije je lepo gledati. Kot nalašč za branje na plaži ali med počitkom. Vsekakor je knjiga taka, da jo je vredno imeti doma in ko večkrat odpreti, ko to začutimo.

Ocena: 8/10 



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Romantični bingo 2024

Samantha Young: Igra življenja in Pesem vetra

Intervju z avtorico Mojco Rudolf