Jennifer Probst: Poročna kupčija

Ojla!

Tokrat sledi serija ženskih romanov "Marriage to a Billionare. Knjige si po vrsti sledijo takole:

  1. Poročna kupčija
  2. Poročna past
  3. Poročna napaka
  4. Poročna združitev


V prvi knjigi Alexa, lastnica svoje knjigarne nekega dne začara ljubezenski urok, saj si želi najti popolnega moškega. Kot naročeno pa brat njene najboljše prijateljice, Nicholas Ryan potrebuje ženo, da bi podedoval očetovo podjetje. Ko ta ugotovi, da je Alexa v finančnih težavah, ji ponudi kupčijo; zakon. Imata pa zato nekaj pravil: ne zaljubi se, vse je zgolj poslovni dogovor, ne zapletaj se. Dogovor bo trajal eno leto, ampak ali se bosta uspela držati vsak zase?

V drugi knjigi nastopata Nicholasova sestra Maggie in miljonar Michael Conte. V skladu z očetovo poslednjo željo mora Michael čim prej poiskati zaročenko, ki bo ustrezala standardom njegove tradicionalne italijanske družine. Izbere si fotografinjo Maggie Ryan, ki je samostojna in odločna ženska. Slednja sprejme ponudbo, saj misli da bo tako Michaela držala stran od Alexe, ker misli da je zaljubljen vanjo. In tako si Michael najde zaročenko, ki v nobenem pogledu ne ustreza njegovi idealni ženski. Kako se bo končal njun dogovor? Ali se bo Maggie izkazala pred njegovo italijansko družino in jih uspela prepričati?

V tretji knjigi zgodba govori o Michaelovi mlajši sestri Carini Conte, ki je že od malih nog zaljubljena v Michaelovega prijatelja Maxa Graya. Po končanem šolanju se preseli iz Italije v Ameriko in se zaposli v bratovem podjetju. Tam je Max tudi izvršni direktor, vendar jo komajda opazi. Carina je potrta. Max ve, da se Carine ne sme dotikati, saj je prijateljeva sestra. Nato pa se odpravita v Vegas na službeno potovanje, kjer ju zanese in pristaneta v postelji za eno noč. Žal pa to ne ostane skrivnost, saj za to izve mama. Po italijanski tradiciji se morata poročiti. Oba sta zaradi tega nejevoljna. Kako se bo njun zakon odvil?

V četrti knjigi tudi nastopa Contejeva sestra, Julietta. Razočarana, ker vsi okoli nje imajo partnerje, se posveti družinskemu podjetju La Dolce Famiglia. Prosti čas preživlja v prelepem milanskem stanovanju. A ob njej se kmalu pojavi Swayer Wells, lastnik butičnih hotelov, ki ji ponudi sodelovanje. Je pravi zapeljivec, katerim se Julietta hoče izogniti. Vendar noče zaradi tega ogroziti odličnega sodelovanja. Kako bo steklo njuno sodelovanje?



Pisateljičine knjige so mi res zelo dobro napisane, spominjajo me na Kylie Scott ali na Erin Watt stil pisanja. Lahkotno branje z razburljivimi in čustvenimi trenutki je odlično za poletne mesece. Odlično so zamišljeni vsi liki, ki imajo svoje karakterje zelo dovršene.
Morda me malenkost moti nerealni način združevanja vseh teh ljudi. Kakšna je možnost, da se skorajda vsi dogovorijo za poroko? :D Je pa res, da je knjiga "fiction".
Tudi naslovnice knjig so me zelo pritegnile.

Ocena: 8/10



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Romantični bingo 2024

Intervju z avtorico Mojco Rudolf

Samantha Young: Igra življenja in Pesem vetra