Sophia Amoruso: #Šefinja

Ojla!

#Šefinja je še ena izmed tistih "življenjskih" knjig, ki jih želim prebrati zadnje čase. Knjiga je nekakšen življenjepis avtorice Sofie Amoruso s skupki življenjskih nasvetov s področja posla, stila, osebne rasti, samozavesti in podobno.



V knjigi avtorica pripoveduje o svoji življenjski poti, kako je v mladosti vedno bila malo "posebna" in ni sledila utečenim družbenim smernicam. V šoli ni blestela, službe je v najstniških letih menjavala kot za stavo in ljubše ji je bilo brskati po smetnjakih za hrano, kot pa kaj zaslužiti.
Vendar je vedela, da si enkrat želi uspeti, ni pa vedla s čim. Ko jo je nekega dne Ebay potegnil v čaroben svet dražb vintage oblačil, je bila čisto prevzeta. Delala je kot za stavo, fotografirala, objavljala in prodajala izjemne vintage kose in tako hitro služila svoj denar.
Njeno podjetje Nasty Gal je v nekaj letih eksponentno zraslo. Zase pravi, da je podjetje ustvarila s 50 dolarji začetnega kapitala, brez dolgov in posojil. Sedaj je vredno nekaj miljonov, ima pa celo četico zaposlenih. Nikoli ni gledala na zaslužek, ampak na to, da ustreže strankam. In to jo je pravzaprav gnalo naprej.
Za ostale podrobnosti in nasvete preberite knjigo ;)

"Denar na bančnem računu je videti bolje kot na nogah"

V knjigi boste našli nasvete, kako postati šefinja, da spodbujajte svojo kreativo, kako šparati denar, kako se obnašati v svoji poklicni karieri (kot zaposlen ali kot šef), o samozavesti, stilu, osredotočenosti in ostalem.
Na koncu vsakega poglavja je tudi izpoved drugih uspešnih #šefinj.

"V vsakem porazu se skrivajo priložnosti."

Poleg njenih izjemnih citatov v knjigi so me presenetili tudi njeni izjemno koristni nasveti, ki jih deli z bralci. Knjiga je napisana brez olepševanja in ovinkarjenja, direktno pove svojo življenjsko zgodbo, ki je pravzaprav impresivna.
Z vsako prebrano stranjo te bolj potegne v to zanimivo zgodbo, ki se je odlično razpletla, zaradi Sofijine vZtrajnosti.
Knjiga je take vrste čtivo, ki ga preprosto moreš imeti doma, da ga lahko kadarkoli odpreš in prebereš nasvet, ki ga v tistem trenutku rabiš.
Vsekakor razmišljam o tem, da bi si knjigo kupila ali pa jo vsaj še enkrat prebrala čez nekaj časa.

"Ko vas življenje udari z nečim nepričakovanim, morate vrniti udarec in pustiti svoj pečat."


Ocena: 10/10



Komentarji

  1. Tole knjigo pa imam že kar nekaj časa na svojem tbr-ju. Se mi zdi res taka fina, motivacijska in življenjska (kakor si rekla). Ampak me odbija od branja, da je zdaj bankrotirala, ker očitno nekaj ni delala prav.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To pa nisem vedela 😮 no čeprav so njeni nasveti še vedno zelo na mestu 😁

      Izbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Romantični bingo 2024

Intervju z avtorico Mojco Rudolf

Samantha Young: Igra življenja in Pesem vetra