Sarah Morgan: Serija Romanca na Manhattnu

Živjo!

Ena izmed mojih priljubljenih serij je tudi Romanca na Manhattnu pisateljice Sarah Morgan. Celotna serija me je takoj prevzela.

Sestavljena je iz treh knjig:
1. Romanca na Manhattanu
2. Sončni zahod v Centralnem parku
3. Čudež na Peti aveniji



Paige skupaj s svojima prijateljicama Evo in Frankie dela v načrtovalski agenciji, kjer pa nepričakovano dobijo odpoved. Paige gre zelo dobro samo načrtovanje, Evi peka sladic in Frankie ima aranžerske sposobnosti. Odpoved jih prisili, da stopijo izven okvirjev in skupaj ustanovijo svoje podjetje za načrtovanje dogodkov. Skozi prvo knjigo spremljamo njihov razvoj in vzpon na področju načrtovanja dogodkov. Poleg tega pa tudi romanco med Paige in Jackom, privlačnim prijateljem Paiginega brata.
V drugi knjigi se dolgoletna prijatelja Frankie in Pagin brat Matt spoznavata in ustvarjata zvezo, ki sta si jo vedno želela. Medtem tudi Frankie pomaga Mattu pri urbanističnih projektih s svojimi vrtnarskimi sposobnostmi. Ali bosta skupaj uspela prebroditi Frankijine temne skrivnosti?
V tretji knjigi se romantična Eva počuti sama, saj ji je pred kratkim umrla babica. Misli, da je pred njo še en grozen božič, ki ga bo preživela sama. S pomočjo stranke v svoji agenciji pa spozna Lucasa Blada, vase zaprtega pisca kriminalk. Eva mu pomaga, da spet dobi navdih za knjigo in med njima se začnejo kresati iskrice. Ali bosta oba ugotovila da obstaja srečen konec?

Vse tri knjige Sarah Morgan so enostavno vrhunsko napisane. Njen stil pisanja te potegne v knjige in enostavno jih ne moreš nehati brati.
Zanimivo je to, da so zgodbe napisane preveč pravljično. Nek tipičen vzorec v ženskih romanih je: spoznavanje, osvajanje, zveza, spor, obdobje razhoda, sprava, zveza, poroka, otrok (in to v roku 6 mesecev do 1 leta). Ta vzorec se malenkost pojavlja tudi v teh knjigah, kar mi na koncu branja ne da ravno nekega zadoščenja, saj vem da je vse izmišljeno. Ne me razumet narobe, te knjige so zelo dobro napisane in rada jih berem, vendar vem da niso realistične.
Vendar na koncu pretehta dobro :)

Ocena: 9/10


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Romantični bingo 2024

Intervju z avtorico Mojco Rudolf

Samantha Young: Igra življenja in Pesem vetra