Kylie Scott: Serija Dive Bar

Zdravo!

Tokrat sem prebrala še eno izredno dobro ljubezensko serijo pisateljice Kylie Scott. Serija vsebuje tri knjige, in sicer:
  1.  Rokerska ljubezen
  2. Sladka zamenjava
  3. Sladko osvajanje
Zgodba se v vseh treh knjigah dogaja v istem kraju na severu Amerike, kjer imajo prijatelji v lasti bar Bezn'co. Vsaka knjiga govori o drugem paru, zraven pa predstavi še celotno njihovo zgodovino in stranske osebe. 


Prva knjiga govori o Lydii, ženski, ki je svojega zaročenca pustila pred oltarjem zaradi varanja. V paniki pobegne in se znajde v kopalnici neke hiše, kamor spleza skozi okno. Tam jo objokano v kadi najde Vaughan, ki ima že tako dovolj skrbi. Čedni tujec ji ponudi ramo za jokanje, nato pa se zbližata. Vaughan je popolno nasprotje urejenih in spoštovanja vrednih poslovnežev, ki jo običajno privlačijo. Ta nekdanji glasbenik, ki je kitaro zamenjal za točilni pult, je malce robat in se je tudi sam znašel na razpotju. Toda Lydia je že spoznala gospoda Pravega in ugotovila, da je popolnoma napačen zanjo – morda je prišel čas, da poskusi še z nekom, ki ga ima tik pred nosom. Ali bo Lydii in Vaughanu uspelo?

V drugi knjigi si Alex, mlada grafična oblikovalka si preko spleta dopisuje s čednim moškim Ericom. Kasneje se odloči, da ga tudi obišče, vendar jo doleti hladen tuš. Ugotovi namreč, da si ni dopisovala z Ericom, ampak z njegovim bratom Joejem. Vsa pretresena nad prevaro zbeži in premočena pride do hotela. Ker pa je nato zbolela, Joe ves čas skrbi zanjo. Alex se nato tudi omehča in mu oprosti. Skupaj začneta delati na projektu prenove stanovanj nad Bezn'co, vendar jima kmalu prekriža načrte avtomobilska nesreča, kjer njuna prijateljica izgubi otroka. Joe je vozil in zato čuti neznansko krivdo. Za dodatek se prikaže še Joejeva bivša punca, kar pa Alex čisto odvrne. Ali bo Alex ostala v mestu?

Tretja knjiga seveda govori o Ericu, ženskarju brez pomoči. Pri svojih tridesetih niti ne razmišlja o tem, da bi se ustalil. Po glavi mu hodi samo zabava, dobri avti in ženske, dokler pa enega večera v Bezn'co ne pride Jean. Vendar ona je čisto nasprotje ženske, ki jo želi za zabavo. Je namreč visoko noseča in v mesto se je preselila z namenom, da v miru rodi stran od družinske drame. Seveda se Eric zagreje zanjo, čeprav ve, da ni prav osvajati noseče ženske. Kljub temu se zbližata kot prijatelja, hkrati pa Eric prijateljem dokaže, da je sposoben delovati tudi v celibatu. Ker se je Jeanin porod zače prehitro, jo Eric odpelje v bolnišnico in ji pomaga roditi. Ves čas potem ji pomaga skrbeti za dojenčico Ado, z Jean pa se zelo zbližata. Ali se bo Eric končno ustalil in našel smisel življenja?

Knjige so izjemno dobro napisane, zgodba se lepo povezuje iz ene knjige v drugo. Všeč mi je raznolikost osebnosti likov v knjigi. Dogajanje je pestro in bralca nikoli ne pusti razočaranega. Tudi stil pisanja mi je zelo všeč, saj so nazorno opisane junakove misli brez olepšav. Komaj čakam, da preberem še ostale knjige od Kylie Scott. 

Ocena: 9/10

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Romantični bingo 2024

Samantha Young: Igra življenja in Pesem vetra

Intervju z avtorico Mojco Rudolf