FIlm: Južni Veter





Hej!

Po dolgem času sem se spet odpravila v kino in si ogledala srbski film Južni veter, ki je požel veliko pohval.

2h 10min / 130min
Leto: 2018
Država: Srbija
Jezik: srbščina
Žanr: Kriminalni film
Scenarij: Milos Avramovic, Petar Mihajlovic
Režija: Miloš Avramović
Igrajo: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Srđan Todorović, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Hristo Shopov, Ivaylo Zahariev

Življenje Petra Maraša, pripadnika beograjske avtomobilske mafije, začenja dobivati smisel. Zapustil je dom staršev in se z dolgoletno punco Sofijo seli v novo stanovanje. Njegova tolpa, ki jo vodi izkušeni Car, zelo dobro »dela«. Posel dobro teče, denarja je dovolj za vse in policija jim ne dela težav, saj drug drugemu "pomagajo". Nato pa se vse spremeni, saj Maraš ukrade napačen avto. Avto, ki iz Bolgarije prinaša zajeten kupček droge k lokalnemu "mafijcu" Golobu, ki je bil poslan s strani narkomanskega klana. Ali bo šlo vse skupaj predaleč? 

Film je poln nazornih prizorov, ves čas gledanja sem bila na trnih. Veliko je strelskih obračunov in prizorov bega, zanimiva je povezava med kriminalnim svetom in legalnim svetom-policijo. Dogaja se veliko krivic in odločitev, kjer se liki med seboj merijo v moči oziroma denarju namesto v pravičnosti. Igralci in tudi režiser so opravili odlično nalogo, film je res dobro posnet, zgodba pa odlično dodelana. Srbi so tokrat res prekašali sami sebe. Čim več takšnih filmov!

Ocena: 10/10


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Romantični bingo 2024

Samantha Young: Igra življenja in Pesem vetra

Intervju z avtorico Mojco Rudolf