Ideje za darila

En lep praznični pozdrav! :)

Obožujem ta praznični december. Čas, ko vsa mesta zažarijo v najlepših podobah lučk, okraskov, množic na ulicah, glasbe in občutkov. Obožujem sestavljanje in okraševanje smrekic (mimogrede, letos sem pomagala okrasiti 3!), vonj po kuhanem vinu, palačinkah, miškah in drugih dobrotah na ulici. Vsi so zaradi tega malenkost boljše volje in življenje teče lepše.

Sama zelooooo rada obdarujem ljudi, preprosto rada vidim njihovo veselje ob odpiranju darila. Rada dobro premislim in si napišem možnosti, ki bi konkretnemu človeku prišle prav, jih potrebuje ali si jih že nekaj časa želi. Ker se zadnje leto tudi veliko ukvarjam in se trudim na področju okolja si želim, da so darila čim bolj uporabna s čim manj embalaže.
Lepo je tudi, če neznancu polepšamo božične praznike. Zato sem tudi letos sodelovala v akciji Božiček za en dan, kjer sem kupila darilo za triletno punčko. Seveda pa nisem mogla mimo akcij Skrivnostni božiček, letos kar dve! Od blogerk Knjigoljubke in Knjižne Poličke ter na facebook skupini Izgubljena v romantičnih knjigah. Prispevek za lanskega Knjigoljubkinega Skrivnostnega božička lahko najdeš tukaj.



Naj z vami delim nekaj idej za darila, ki so mi najbolj blizu. Seveda pa je treba za pravilno izbiro darila osebo dobro poznati in vedeti, kaj si želi oziroma potrebuje.

10 idej za božična darila:

  1. Hrana: doma specite piškote, pecivo, naredite refoškov liker ali osebi kupite kavo, čaje (tudi doma posušeni so super!), začimbe, sol...
  2. DIY: poiščite recept in doma naredite mila, labele, deodorante ali katero koli drugo kozmetiko. Lahko se pozabavate tudi z ustvarjanjem voščilnic, okraševanjem skodelic...
  3. Knjige: lahko so to leposlovne ali pa kakšni priročniki in vodniki
  4. Kozmetika in drugi proizvodi lokalnih proizvajalcev: podpirajte lokalne podjetnike in jih nagradite za trud!
  5. Potovanja ali izleti: podarite kakšen adventni izlet ali pa izlet v kraj, ki si ga oseba res želi obiskati.
  6. Boni za storitve: kozmetične in frizerske storitve, kino, bazen...
  7. Spomini: natisnite skupno sliko in jo uokvirite
  8. Planer: če oseba uporablja ta način organizacije in ni uspela najti ustreznega planerja, ga kupite (le če ste sigurni, da ga bo uporabljala!)
  9. Tečaji: kuharski tečaji, jezikovni tečaji ali pa praktični tečaji različnih veščin
  10. Izdelki, ki pripomorejo k varovanju okolja: bombažne vrečke, stekleničke za vodo, steklene posodice za hrano, kavni lončki za večkratno uporabo...
Čarobne božične in novoletne praznike vam želim, preživite jih s tistimi, ki vam največ pomenijo.


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Romantični bingo 2024

Samantha Young: Igra življenja in Pesem vetra

Intervju z avtorico Mojco Rudolf