Erin Watt: Serija Royalovi

Zdravo!

Po dolgem času se vračam s serijo knjig Erin Watt. Ta serija me je dobesedno vrgla na rit, zaradi nje se mi je mešalo od jeze in smejalo od veselja.

1. Princesa na papirju
2. Zlomljeni princ
3. Pokvarjena palača
4. Padli dedič
5. Razbito kraljestvo

Ella Harper ni navadna najstnica. Njeno življenje se je postavilo na glavo, ko ji je za rakom umrla mama. Očeta ni poznala. A pod nobeno ceno ni želela k rejnikom, zato je ponarejala mamin podpis in sama služila denar poleg šole, kjer je imela odlične ocene. Delala je v striptiz klubu, saj je tako nahitreje in najlažje denar zaslužila. A nekega dne se pojavi moški, ki trdi, da je njen zakoniti skrbnik. Ella se na vso moč upira, na koncu pa le popusti in se v zasebnem letalu Calluma Royala odpelje proti svojemu novemu domu. Prvi šok je bila resnica o njenem davno izgubljenem očetu, od katerega je imela samo uro.
A ko pride v svoj nov dom, oziroma bolj palačo, hitro ugotovi, da ji je življenje sedaj še bolj oteženo. Njen skrbnik Callum ima pet sinov, ki jo ponižujejo in ustrahujejo na vsakem koraku. Po vrhu pa hodi še v elitno srednjo šolo, kjer so njeni dnevi prava nočna mora. Vsi vse podkupujejo, ker so tako bogati, da pač lahko. In Ella tega preprosto ne more razumeti. Sama se bori in ljudem dokaže, da ne morejo hoditi po njej in je teptati.
Reed je drugi najstarejši Royalov sin in je blazno jezen na cel svet. Še posebej pa na Ello, ki se je kar pojavila in hotela zavzeti njegov teritorij. Zbada in žali jo, vendar opaža, da to dela zaradi njene pozornosti. Všeč ji je. In ona njemu.

Skozi splet prevar, prepirov, spletk, podkupnin, prijateljstva, ljubezni, sovraštva, umorov in pretepov se prebijamo skozi čudovito zgodbo malenkost zblojene družine Royal, ki vedno drži skupaj. V dobrem in slabem. Seveda se zgodba nadaljuje skozi vseh pet delov in nemogoče je, da bi katero knjigo lahko odložili. Avtorici knjig sta dve, in zelo sta se potrudili, da sta se poigrali z bralčevimi čustvi. V knjige se tako vživiš, da ti lahko uide krik, smeh ali zastane dih.

Ocena: 10/10


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Romantični bingo 2024

Samantha Young: Igra življenja in Pesem vetra

Intervju z avtorico Mojco Rudolf